Wie is Marjolijn?

Als kind was ik altijd in beweging, een ware buitenliefhebber die graag speelde met andere kinderen. Voetballen, tikkertje, hutten bouwen, klimmen in bomen, roeien, zwemmen – ik genoot van elke minuut. Toen ik eindelijk, op mijn 8e, mocht gaan voetballen, opende zich een wereld vol mogelijkheden voor mij. Tot mijn 18e speelde ik op landelijk niveau, zowel in het districtteam als in Jong Oranje. Naast voetbal vond ik ook veel plezier in tennis. Op dat moment realiseerde ik me niet hoe goed sporten voor mij was, maar achteraf kan ik met volle overtuiging zeggen dat het vele positieve aspecten met zich meebrengt. Sport leert je samenwerken, iets doen voor een ander, kracht ontwikkelen, uithoudingsvermogen vergroten, jezelf staande houden in een groep en door jezelf te overtreffen bouw je zelfvertrouwen op. Bovendien heeft het een blijvend positief effect op je geestelijke gesteldheid later in het leven.

 

Uit onderzoek bleek al snel dat er een verband bestaat tussen op jonge leeftijd sporten en een verhoogd gevoel van eigenwaarde op latere leeftijd. Mensen die al op jonge leeftijd met sport in aanraking kwamen, voelden zich daardoor ook gelukkiger. Dus hoe eerder je begint met sporten, hoe positiever de invloed op je gevoel van eigenwaarde en daarmee ook op je geluksgevoel.

 

Als kindercoach begeleid ik kinderen bij verschillende uitdagingen: kinderen met weinig zelfvertrouwen, faalangst, moeite met het uiten van emoties, omgangsproblemen met andere kinderen, maar ook kinderen die zeer gevoelig zijn en moeite hebben om mee te komen in deze drukke maatschappij, kinderen met autismespectrumstoornissen (ASS), hoogbegaafdheid, enzovoort.

 

Mijn wens is om kinderen te helpen ontdekken wie ze werkelijk zijn en hen te laten beseffen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door trouw te blijven aan zichzelf, kunnen kinderen zich ontwikkelen tot individuen die vol vertrouwen in het leven staan.

 

Om dit te bereiken, geef ik diverse trainingen en begeleidingsprogramma’s. Meer informatie hierover vind je op deze pagina en onder het kopje “Aanbod”.

De begeleiding kan zowel plaatsvinden op school (passend onderwijs) als in mijn praktijkruimte. Samen creëren we een veilige omgeving waarin jouw kind kan groeien, bloeien en zijn of haar volledige potentieel kan benutten. Laten we samen op weg gaan naar een toekomst vol vertrouwen en zelfontdekking.