Bewegend leren: ontdekken, ervaren en groeien

“Ontdek de kracht van bewegend leren voor kinderen! Onze innovatieve aanpak combineert actie en educatie, versterkt cognitieve vaardigheden, bevordert fysieke gezondheid en maakt leren leuk. Leer hoe bewegend leren de wereld van het onderwijs transformeert en kinderen laat groeien terwijl ze spelen!”

 

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en actief. Ze willen de wereld om hen heen verkennen, experimenteren en vooral plezier hebben. Wat als we deze natuurlijke drang naar beweging en ontdekking kunnen combineren met leren? Dat is precies waar bewegend leren om de hoek komt kijken!

 

Wanneer kinderen actief bezig zijn tijdens het leren, worden verschillende zintuigen tegelijkertijd gestimuleerd. Ze kunnen informatie beter begrijpen en onthouden omdat ze het niet alleen horen of zien, maar het ook fysiek ervaren. Denk aan het gebruik van bewegingen, gebaren, dans, spelletjes en zelfs simulaties om abstracte concepten tot leven te brengen. Deze interactieve aanpak maakt het leerproces levendig, boeiend en leuk!

 

Bewegend leren biedt talloze voordelen voor kinderen. Allereerst bevordert het de cognitieve vaardigheden, zoals geheugen, concentratie en probleemoplossend vermogen. Door de combinatie van beweging en leren worden verschillende hersengebieden geactiveerd, wat leidt tot een betere informatieverwerking en versterkte neurale verbindingen.

 

Daarnaast heeft bewegend leren een positieve invloed op de fysieke gezondheid van kinderen. Het draagt bij aan een gezonde levensstijl, vermindert sedentair gedrag en stimuleert de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Bovendien helpt het kinderen om stress te verminderen, hun energie kwijt te raken en een positieve houding ten opzichte van leren te ontwikkelen.

 
 

TRAININGEN

Beter bij de les

 

BETER BIJ DE LES

 “Ontdek Beter bij de Les, een bewezen effectieve methode voor kinderen vanaf 8 jaar met executieve functieproblemen op de basisschool. Verbeter werkgeheugen, concentratie en meer met deze innovatieve benadering voor een succesvolle leerervaring.”

Bewegen is leren

 

MINDSET

“Ontdek het verschil tussen een growth mindset en een fixed mindset. Leer hoe je denkstijl je kijk op persoonlijke ontwikkeling beïnvloedt. Met een growth mindset kun je groeien, terwijl een fixed mindset je beperkt. Verander je mindset en ontgrendel je potentieel!”

 

 

Bewegen is leren

 

GEEF ME DE 5

“Ontdek hoe we samen stappen kunnen zetten na de diagnose in het autisme spectrum. Ouders en kinderen vinden hier ondersteuning en begeleiding om het leven aangenamer te maken. Laat ons je helpen met antwoorden en een positieve weg vooruit te vinden.”

BEWEGEN IS LEREN